В Ужгороді діють страшні схеми виділення земльних ділянок. Власники навіть не знають, що на них оформлена земля

Журналісти програми «Гроші» на 1+1» перевіряють мерів українських міст, аби пересвідчитись, де збрехав, а де сказав правду чиновник. Цього разу вони побували в Ужгороді і навіть зустрілися з агентом газети «ЯСНО», аби поцікавитись роботою мерії закарпатської столиці.

Тож що вдалося з’ясувати знімальній групі?

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

   Прокататись на комфортабельному автобусі знімальній групі не поталанило, тож на одній зі старих маршруток вони доїхали у спальний район міста. Там мала відбутися зустріч із мешканцями. Вони зібралися, аби висловити обурення щодо того, що замість дитячого майданчика поруч із їхніми квартирами може вирости новобудова.

«До меж земельної ділянки входить дитячий майданчик, – кажуть люди. – Також до її меж входить сміттєвий майданчик. Це – внутрішній двір багатоповерхівок! Про яку забудову тут взагалі може йти мова?»

Власник земельної ділянки про те, що збирається тут зводити будинок, дізнався від інших людей і був надзвичайно шокований, адже не писав жодних заяв на отримання земельної ділянки. Це – учасник бойових дій Павло Платко.

«Ми дивилися на мої підписи і на той почерк – це зовсім не те. Через такий обман я вже зовсім нічого не хочу», – переконує розгублено він.

Активісти розповідають, що така схема відведення земель під забудову діє з 2015 року.

«Сесією Ужгородської міської ради було прийнято рішення про інвентаризацію земель», – заявляє мешканець міста Петро Маркевич. – Разом з тим рішенням громадян обмежили в праві отримання земельних ділянок і земельні ділянки також згідно з тим рішенням, отримують виключно учасники бойових дій. Із тих часів фактично почалася схема роботи так би мовити на «піджаків», тобто підставних осіб. Проблема в тому, що хлопці у більшості випадків навіть не знають, що є власниками цінних земель».

Знімальна група також вирушила на сесію міської ради, аби зустрітися з мером і поговорити з ним про те, чому в Ужгороді стільки проблем і як їх вирішувати.

Міський голова на питання відповідав не надто охоче.

У тому, що на землях, які були видані АТОвцям, згодом виростають високоповерхівки, схем не бачить жодних.

«Це – приватна справа. Вони могли десь комусь продати ці ділянки», – стверджує він.

Що ж відбувається в Ужгороді? Про це – дивіться у сюжеті і читайте в наступному номері газети «ЯСНО» від 25 вересня.  • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост