Як телефони вбивають зір закарпатцям

Погіршився зір – шкода  випромінювання дисплеїв

Пам’ятайте величезні ЕПТ-монітори, які дбайливо обважували захисними сітками і обставляли кактусами? Світ змінився, екрани стали тонше і показують більш круте зображення. Однак екрани комп’ютерів і гаджетів все одно псують зір, пише газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Будь-який екран є джерелом світла. Плюс в ньому багато дрібних деталей, в які доводиться вдивлятися. Якщо ви ще й тримайте в руках або на колінах, він постійно знаходиться в русі. Це призводить до стомлення зору і зрушення циркадних ритмів – це біологічні процеси, пов’язані зі зміною дня і ночі. На проблему втоми очей користувачів звернули увагу навіть виробники. Екран комп’ютера, як і раніше, теж шкодить зору.

Особливо шкідливі гаджети дітям. Вони часто тримають телефон або планшет дуже близько до очей і проводять за іграми або переглядом мультфільмів кілька годин поспіль. Через постійне фокусування погляду зір дитини погіршується – розвивається короткозорість. Багатьом дітям лікарі-офтальмологи прописують окуляри.

Як убезпечити себе.  Поради лікаря:

«Уникнути перенапруги очних м’язів допоможуть окуляри з захисними лінзами і гімнастика для очей. В ідеалі кожну годину (дітям – кожні сорок хвилин) потрібно робити перерву, щоб дати очам відпочити. Рекомендується відвести погляд від екрану, кілька разів моргнути, сфокусуватися на предметах, розташованих далеко».

 Володимир Золотарьов,лікар-офтальмолог • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

One thought on “Як телефони вбивають зір закарпатцям

  • 27.09.2020 at 07:50
    Permalink

    Зір псує 100%

Comments are closed.