В Ужгороді на березі Ужа прибирало всього 15 осіб, зібрали 20 мішків. ВІДЕО

Сміття з берегів річки Уж прибирали сьогодні в обласному центрі. За словами співорганізаторки акції Анни Сабадош, люди пройшли двома набережними від пішохідного до транспортного мосту.

Близько 15 людей зібралися о 10 ранку біля річки Уж на набережній Незалежності прибрати сміття. Ужгородець Ігор Сабадош вирішив підтримати дружину в організації й також долучився до акції, півідомляє Суспільне.

“Я просто дивлюся на це все сміття — і мене воно болить. Я за кордон багато їжджу, бачу, що там все чисто, і мені хочеться, щоб наш Ужгород виглядав теж чистіше. Дуже шкода, що є такі люди, котрі викидають, і воно сюди до нас запливає”, — сказав чоловік.

Ігор Сабадош розповів, що біля самої річки збирають переважно пластик, а ближче до прохідної частини трапляються вже маски, стаканчики від кави та трубочки.

Співорганізаторка акції Ірина Міллер каже: вирішила поприбирати сміття біля річки після того, як пройшла берегом.

“Для мене це акція протесту. Це не акція збору від мене чи моєї колегині Ані, а це акція протесту від річки, яка викинула в рядочок сміття, щоб показати: хочете до мене підійти, будь ласка, заберіть пластик”, — сказала Ірина Міллер.

Ужгородець Володимир Антощук дізнався про акцію з соцмереж.

“Нам треба щось із цим робити. Зараз ми зачистили з людьми від пішохідного мосту до транспортного. Координатори сказали, що будемо рухатися і по іншому берегу в бік пішохідного мосту”, — розповів чоловік.

За словами Анни Сабадош, зібране сміття волонтери сортували:

“Усе нами зібране сміття вже завезли фактично (машина одна завезла) на станцію заготівлі вторинної сировини. Далі це все поїде на станцію переробки. Тобто, ми будемо впевнені, що пластик, який ми зібрали, буде вторинною сировиною для чогось нового”, — сказала організаторка акції.

Анна Сабадош розповіла: за дві години ужгородці зібрали 20 мішків сміття з набережних Незалежності та Київської.

ЗакарпатПост