Після прийому таблеток у жінки шматками почала відвалюватися шкіра

27-річна жінка розповіла, як протягом місяця була прикута до ліжка після відмови від стероїдів через надзвичайно болючий стан шкіри, яка через екзему сочилася, тріскалася та відвалювалася з обличчя шматками, пише газета ЯСНО з посиланням на The Sun.

Вчителька танців Люсі Макдермотт з Австралії, в дитинстві страждала на легку форму екземи, але до 18 вона стала більш важкою і їй призначили стероїдні креми.

Лікувальний крем допомагав заспокоїти шкіру протягом короткого періоду, але з часом стан знову погіршився, і Люсі виписували все сильніші креми.

Врешті-решт, у 2011 році дерматолог призначив їй оральні стероїди, які допомагали очистити шкіру, але як тільки вона прийняла ліки, її шкіра стала гіршою, ніж будь-коли. Обличчя вкрилося великими червоними плямами, шкіра на всьому тілі почала лущитися. Симптоми були настільки поганими, що Люсі навіть госпіталізували в 2018 і 2019 роках, і кожен раз їй давали більше стероїдів – як місцевих, так і оральних. Їй не повідомляли про потенційні побічні ефекти, і вона каже, що лікарі закликали її постійно збільшувати кількість ліків. До 2015 року Люсі щодня використовувала тюбик стероїдного крему, намагаючись боротися із запаленою та подразненою шкірою. Щоразу, коли вона скорочувала вживання стероїдів, помічала, що шкіра стає гіршою, ніж будь-коли і вкривається тріщинами. На початку минулого року вона виявила, що в соцмережах інші люди діляться своїми історіями і в багато-кого ті ж симптоми, що і в неї.

У них був діагноз: місцева абстиненція стероїдів, яка викликає ефект опіку і шкіра стає яскраво-червоною  після припинення застосування таблеток. Люсі знала, що їй потрібно назавжди припинити вживання стероїдів і почала шукати однодумців, здатних допомогти їй пройти через непросте випробування.

Перший місяць був жахливим,  Люсі провела його прикутою до ліжка з потрісканою, обпеченою шкірою, з якої витікала якась рідина і сверблячкою до глибини кісток. Незважаючи на це, що вона очікувала одужання. Жінка навіть не виходила з дому, аби не зустрічати на собі погляди здивованих людей та не відчувати дискомфорту. Свербіж був нестерпним і жінці довелося прикладати до шкіри пакети з льодом і вдень, і вночі.

Незважаючи на свій стан, Люсі була цілеспрямованою, навіть ділилася фотографіями свого стану з учнями, яких вчила танців.

Її наречений Шон, якому 27 років, та сім’я підтримували весь процес, який, як запевнили Люсі, може зайняти від одного до чотирьох років. Зараз Люсі розповідає іншим про своє зцілення, намагаючись підвищити обізнаність про ризики, пов’язані із вживанням стероїдів, і каже, що їй приємно бути відвертою з людьми. Люсі зізналася, що ніхто з лікарів їй нічого не говорив про побічні ефекти, про те, що ні креми, ні таблетки проблему не вирішують, а лише заганяють її вглиб організму.

Через п’ять місяців Люсі нарешті стало краще, її шкіра почала очищатися та гоїтися, утім до ідеального стану ще далеко, але жінка вірить, що незабаром покращення будуть ще більші.

ЗакарпатПост