Готовність городу до посіву визначають рукою

Якщо посадити завчасно город, то він не порадує врожаєм. Для цього навесні земля має бути пухкою, тоді й вологу добре втримає.

Для цього треба грунт перевіряти ногою. Вона має не грузнути, а залишати слід глибиною не більше 3 см, пише gazeta.ua

Про нього розповідає Віктор Супрун, агроном з Полтавської області.

“Також непоганий детектор – рука. При зжиманні землі в долоні, грудка має розпадатися. Якщо лежать злиплою брилою – обробляти ще рано. Коли ж розсипається при найменшому дотику, значить земля пересохла і вона пересохла. Тоді треба робити волого зарядний полив городу. Зими сухі і криниці обміліли, тому поливати немає чим”, – пояснює фахівець.

Особливе значення й місця розташування ділянки. У низині застоюється повітря та більше води в грунті. Вона туди вся стікає після танення снігу. Тому культури мають бути стійкі до гнилі. Особливо, коли ділянка по сусідству зі ставком чи канавою. Тут краще посадити капусту.

Посухостійка городина більше зрадіє посіву на відкритих високих грунтах. Але всі ці овочі мають бути не високорослі, бо можуть вилягти при суховіях. Добре підходить гарбуз.

На схилах найкраще розташовувати поперечні грядки, спрямовані на південь і схід. У низині грядки формувати із півдня на північ, щоб швидше прогрілися.

ЗакарпатПост