Під тиском людей депутати Закарпатської облради проголосували за збереження Великоберезнянської школи-інтернату

24 червня на сесію Закарпатської обласної ради зареєструвалися 60 депутатів. Таким чином вона повноважна. Розпочалася сесія об 11:15. Питання про припинення процедури ліквідації Великоберезнянської санаторної школи-інтернату Закарпатської обласної ради було 9 у порядку денному серед 27 питань. Депутати внесли пропозицію винести питання школи першим на розгляд, це було пов’язано з тим, що люди стояли надворі під сонцем. За це проголосували 55 депутатів.

 Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

За припинення ліквідації проголосували 57 депутатів із 60-ти присутніх. За словами виконувачки обов’язків директора навчального закладу Ірини Шкурко, протягом цього року вони продовжать бути санаторною школою-інтернатом. З січня почнуть трансформацію: можуть утворити або спортивну, або мистецьку школу.Депутати Закарпатської облради проголосували за збереження Великоберезнянської школи-інтернтатуФОТО: Суспільне Закарпаття

“Ми дуже раді. Наше питання вирішено позитивно, — сказала Ірина Шкурко. — Зараз із вересня ми працюємо як санаторна школа – це до травня. Але з січня, думаю, що ми вже будемо здійснювати набір у іншу школу. Діток залишається поки що 140 з минулого року, 60 дітей уже набрали. Ми думаємо набрати більше 200 дітей. У нас такі є плани. Що стосується працівників — ми зараз будемо розглядати спільно з департаментом освіти затверджувати штатний розпис на наступний навчальний рік”

Нагадаємо, 23 червня вранці батьки учнів та працівники школи-інтернату перекривали трасу “Ужгород-Львів”. Майже 70 людей вийшли, бо в березні школа отримала повідомлення про закриття. Вона була на балансі облради. Учасниця акції Ірина Шкурко розповіла: заклади такого типу мали припинити фінансувати та закрити. А потім, згідно зі змінами, таким школам дозволили трансформуватися.У травні обласні депутати не підтримали рішення продовжити роботу школи. А зараз рішення є: її не закривають.

 ЗакарпатПост