Закарпатка віддала Інтернет-шахраєві 53 тисячі гривень

Військовий лікар із Ємена виявився безробітним 23-річним хлопцем із Нігерії

На жаль, Інтернет часто приховує в собі небезпеку і жертвами найчастіше стають закохані жінки. Зазвичай самотні, які шукають щирих почуттів, яким хочеться почути лагідні слова і  які почуваються найбільш одинокими. Нерідко у них були невдалі стосунки і вони готові на все заради близької людини.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Своєю сумною історією з газетою ЯСНО поділилася Марія з Ужгорода.

Мені 63 роки, але я все ще працюю. Я цілковито успішна жінка і маю свій бізнес. Але мені ніколи не таланило у стосунках. Тричі була заміжньою. Але кожного разу – невдало. Перший був ревнивим і бив мене, другий – сам постійно зрадував, а третій пив непробудно. Маю дорослу доньку від першого шлюбу. У якої вже давно своя родина і яка живе окремо від мене.

Я почуваюся дуже одинокою і мені дуже хотілося знайти людину, з якою можна було б бодай поспілкуватися, злити душу. І одного разу у соцмережі до мене у друзі додався незнайомець –  Ентоні Фаучі. На фото – це симпатичний чоловік, чорнявий, і вусами. На вигляд – років 50. Він писав російською, сам зізнався, що використовує онлайн-перекладач. Розповів ро себе, що зараз у Ємені, працює в асоціації «Лікарі без кордонів» і надає там військовим медичну допомогу. Також надсилав у приват різні фотографії, говорив дуже гарні слова. Ми переписувалися близько місяця  я зрозуміла, що закохалася. Він телефонував. Але це був лише аудіозв’язок, на відео я його не бачила ніколи.

Я розповіла про все доньці і вона чомусь одразу запевнила, що це – шахрай. Я не повірила і навіть перестала спілкуватися з Оксаною. Ентоні обіцяв, що скоро у нього закінчується контракт і він приїде до мене жити  Україну, переконував, що любить мене і що ми будемо разом. Щасливішої за мене жінки у ті миті не було!

У червні він написав, що їде до мене. Мав бути за три дні. Та раптом мені надійшло дивне повідомлення, нібито агент просить викупити контракт і для цього потрібно 200 доларів. Без вагань я надіслала. Він дуже дякував, але за кілька днів повідомив, що знаходиться у поліції, мовляв, побив агента, бо той хотів відпустити його лише на кілька днів, а не на завжди. Я надіслала ще 200 доларів, щоб його випустили. Потім потрібно було на щось ще 200 доларів. Далі ще 100, потім 500. Загалом я надіслала йому 2100 доларів. Це тривало кілька місяців. Кожен тиждень з’являлися нові проблеми і я для нього стала банкоматом. Врешті-решт я запідозрила, що мене використовують. Звичайно, Ентоні запевняв, що всі мої витрати відшкодує, але його рахунок заблоковано… а от коли він закінчить роботу, коли піде у відставку, тоді зможе зняти всі гроші і на Закарпатті купить нам велику хату, буде підтримувати мене в бізнесі і сам відкриє приватний кабінет, де за найновішими світовими технологіями лікуватиме моїх земляків. Однак я перестала йому вірити… бо крім гарних слів і порожніх обіцянок не бачила з його боку жодного кроку собі назустріч. Він поводився якось завуальовано, дивно і на всі питання, на які не хотів відповідати, казав, що йому небезпечно говорити, його можуть убити і ніс  всякого роду нісенітниці.

Так от. Коли мої очі почали потроху відкриватися і я збагнула, що мене водять за ніс,  зателефонувала доньці й попросила, аби вона приїхала до мене. Подивившись на квитанції, Оксана зразу сказала, що гроші пішли не у Ємен, а у Нігерію… Як я цього сама не помітила?! Потім перевірила його фото і виявилося, що він прикривається іменем і світлинами головного санітарного лікаря США. Я збагнула, що мене розвели, як сліпе кошеня.

Я написала йому усе, що вдалося дізнатися.. та він не відповів… більше ніколи. Взагалі видалив акаунт! Думаю, таких як я, у нього було багато!

Ми з Оксаною почали шукати більше інформації в Інтернеті і з’ясували, що в Нігерії це – розповсюджений спосіб заробітку. Молоді хлопці прикидаються чоловіками середніх років і шукають жінок з України та Росії. Вибір паде не на молодих дівчат, бо вони швидко їх розкусять, а на таких, як я, років 50-60. 

Просто не вкладається в голову, як легко збагачуються ці хлопці! Ніде не працюють, живуть як паразити! Для чого на роботу ходити, коли є стільки самотніх жінок, які готові заради гарних слів їм платити! Але ж вони не думають, що дехто через них заліз у кредити, віддає від себе останні заощадження, зичить гроші… Навіть не кажу про розтоптані почуття, про те, що коїться потім у душах цих нещасних скривджених жінок! Як же так можна?!

При цьому звертатись до кіберполіції не означає – повернути гроші. Навіть якщо на слід злочинців вийдуть, то від цього легше ошуканим не стане, адже мова йде про іншу державу. Навіть в межах України повернути гроші, вкрадені  шахраєм, майже неможливо.

Тому хочу попередити жінок не піддаватись на подібні провокації. Особисто я більше ні з ким знайомитися в Інтернеті не збираюся, адже наслідки можуть бути дуже плачевними • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост