В Укрзалізниці пояснили, навіщо на Закарпатті їхні працівники косять бур’ян у снігу

Нещодавно мережу облетіло відео, на якому видно як група робочих, працівників Укрзалізниці, косять у метровому снігу бур’ян біля села Пасіка на Мукачівщині. Відео викликало масу запитань та позитиву. В основному люди задавались питанням навіщо це робити взимку.

Відео супроводжується коментарем закарпатця: “Май шіковно хлопці! Літо скоро”! – пише Всвіті.

Прокоментували цей курйозний інцидент в Львівській залізниці. Працівники і самі не розуміють, навіщо їх змусили у сніг косити чагарники. Однак виконували наказ, який отримали ще у січні, коли почались хуртовини та інтенсивні снігові опади. Згодом відправились косити чагарники вздовж колій майже 10 кілометрів, провалюючись у сніги. Косили і на Закарпатті, і на Полтавщині, і на Львівщині.

Люди зізнаються, що в таких умовах важко працювати. Але в іншому випадку отримали б догани.

У Львівській залізниці вважають, що обрізати чагарники взимку найкраще. Пояснюють, що починаючи з весни до осені ремонтують колії і часу на косіння не вистачає. А роботи взимку якраз для того, щоб вберегти їжаків та мишей від стресу.

“Взимку такі роботи відбуваються відповідно до рекомендацій екологів, адже за таких обставин вдається мінімізувати вплив людини на фауну”, – каже речник “Львівської залізниці” Андрій Везденко.

Натомість закарпатських залізничників пояснення керівництва не переконують. Бо така робота взимку для них – новина, – йдеться в сюжеті ТСН.

Косити, кажуть залізничники, будуть до весни. Адже треба прибрати ще майже 70 кілометрів вздовж колій. І побоюються, що у березні все доведеться починати спочатку. Бо зараз обрізають лише верхів’я чагарників, а все інше надійно сховане під снігом.

ЗакарпатПост