Російська еліта панікує, а Путіну не вірить навіть найближче оточення

Доки звичайні росіяни розбивають свої iPhone у нападі патріотизму, топ-менеджери, власники великих компаній та олігархи остаточно зрозуміли, що обійти санкції вже не вдасться. Через це у багатьох з них сталася істерика.

За даними джерел 24 канала у розвідці, брати Ротенберги, Роман Абрамович, Юрій Трутнев та навіть найбільш наближений до Путіна Алішер Усманов вкрай незадоволені тим, що можуть фактично збанкрутувати. Через це вони розглядають варіанти зміни влади у Росії, 24tv.ua

З 28 лютого найбільш наближені до кремлівського фюрера олігархи вивозили своє майно до Об’єднаних Арабських Еміратів. Всі сподівання олігархів – на те, що вони зможуть продовжувати небідне життя, але у країні без залізної завіси.

Окрім готівки нічого не врятують

  • Оскільки потрапляння великих компаній та самих олігархів до санкційного списку фактично ставить хрест на роботі всього бізнесу, наближені до Путіна та годівнички підприємці можуть вивезти до ОАЕ лише готівку.
  • Перекинути гроші до банків арабських країн також можна, але олігархи побоюються, що подібні транзакції відстежать та якимось чином заарештують американці та британці.
  • Більшість мільярдерів розраховують на те, що їм в якийсь спосіб вдасться спокійно осісти поза Росією та відкрити в ОАЕ свій бізнес, проте розуміють, що вийти на якісь масштаби за кордоном вони вже не зможуть.
  • Отримувати наддоходи завдяки знайомству з Путіним у Росії жоден з олігархів навряд зможе по тій причині, що через якийсь час у Росії станеться дефолт.

За даними розвідки, найближче оточення Путіна вкрай незадоволене ситуацією, яка склалася. Звісно, вони цілком підтримують імперські амбіції Москви, а засуджують війну лише на словах, у сподіванні на те, що колись вийдуть з-під санкцій. Однак якщо раніше вважалося, що олігархат має якийсь вплив на нового Гітлера, то зараз виявилося, що це зовсім не так. Фактично ніхто з оточення не вірить Путіну в те, що можна хоча б якось змінити ситуацію на користь Росії. Через це певні представники російської еліти вже пошепки почали казати сакральне слово “Майдан”.

Росіяни ще ні про що не здогадались, але наслідки відчувають

Населенню ж країни-терористки настільки серйозно промили мізки, що матері полонених в Україні вірять телебаченню більше, ніж своїм дітям. Казати про тих, чиї родичі не воюють на нашій території й взагалі нема чого. Тому у майже всіх містах Росії наразі можна спостерігати патріотичний підйом. Кількість людей, які розуміють, що коїться, у країні-сусідці вкрай мала. Однак при цьому всі вже відчули перші наслідки початку війни. Стрімке збільшення курсу долару, закриття неба для польотів через Європу, а також зріст цін росіяни вже отримали. Але пов’язати це з наслідком путінської агресії вони не можуть.

У Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах росіяни масово товпилися у магазинах IKEA перед виходом бренду з ринку. Звісно, замість того, щоб тиснути на свою владу, громадянам країни-загарбниці важливіше встигнути купити меблі, ковдри та подушки.

5 березня росіяни поперлися до Zara, бо незабаром їм залишиться купувати лише одяг білоруського трикотажу.

ЗакарпатПост