Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №9-10

Героїчна армія, героїчні люди

Війна закінчиться, коли добро переможе зло

Ми рахуємо дні від початку війни… війни, на яку ніхто не чекав! Вранці 24 лютого Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всьому периметру  спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір. День перший. Ніхто не сподівався. День другий. Нас бомблять, але ми вже оговтались. День третій… четвертий, п’ятий… Поки це триватиме – ніхто не знає, але однозначно, що до перемоги, перемоги світла над темрявою, добра над злом, нашого героїчного і незламного народу над фашистськими окупантами. Більше – у газеті ЯСНО.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Воїни Світла – Закарпатський легіон

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон мужньо боронить Україну від російсько-фашистського загарбника. Із перших днів війни вони несуть службу у найбільш гарячих точках. І мова йде не лише про російське вторгнення у лютому цього року. А ще з 2014 року.

У наших солдатів великий бойовий досвід, вони чудово вміють впоратися із поставленим завданням і роблять усе для того, аби в державі знову запанував мир. Про це і більше у газеті ЯСНО.

«Люди думають, що я листоноша Пєчкін». Історія менеджера «Укрпошти», який збив російський літак над Черніговом

Сергій Чижиков — менеджер «Укрпошти» з військовим минулим. Понад 20 років працював у банківській сфері, а останні чотири — в «Укрпошті». 24 лютого, коли росія почала широкомасштабний наступ на Україну, Сергій вирішив іти воювати. 4 березня він збив російський військовий літак над Черніговом. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Хто вона, жінка, яка банкою з консервацією збила ворожий дрон

Тому Олена схопила одну банку та щосили запустила: «Мабуть, від страху. Бо я злякалася. А що як звідти почнуть обстрілювати мене! Як же шкода тих помідорів… Не знаю, звідки взялися байки про огірки».

Потім разом із чоловіком оббігли будинок, розтоптали залишки дрона і розкидали уламки по різних баках зі сміттям: «Бо я не розбираюсь в цій електроніці. Може, воно пише, відстежує». Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Ленін – імітатор, Росія – імітація

Ленін – не «автор і архітектор» України, як це стверджує Путін. Ленін – це «імітатор» України і справжній творець Росії. Детальний розбір центральної тези сусіднього президента

“Корифей усіх наук” Володимир Путін – це дуже вагомий чинник впливу на російську історіографію. З одного боку, завдяки кримінальному та адміністративному кодексам він затуляє рота незгодним. З іншого – завдяки своїм статтям і промовам вказує підспівувачам єдино правильний напрям мислення. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Як впоратися з тривогою під час війни: поради спеціалістів

Тисячі мирних українців через війну, яку розгорнула Росія проти України, змушені ховатися в підвалах, укриттях та бункерах, втікаючи від ракетних обстрілів та авіаційних бомбардувань.

Міністерство охорони здоров’я публікує техніку самопідтримки, яка допоможе впоратися з тривогою та зберігати спокій в ці складні часи. Більше – у газеті ЯСНО.

Батьки плачуть над убитою дитиною у той час, коли окупанти ігнорують режим припинення вогню в Україні

Події в Україні не сходять зі шпальт світових відомих видань, відколи Росія почала повномасштабне вторгнення на наші території. Газети описують жахіття, кі відбуваються в нас усі ці дні. І нині газета ЯСНО публікує матеріал британського видання «Сан». Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Заробітчани повертаються додому воювати: «Люди там борються, а я в Іспанії сидів»

Іван Басюк, 28-річний айтішник, зустрів новину про війну на Канарських островах, в Іспанії. Він мріяв навчатись керувати яхтою, вже тиждень жив на борту.

24 лютого був ідеальний ранок, а попереду – ідеальний день. Але коли о 6 ранку Іван став за штурвал, капітан яхти, киянин, повідомив йому, що в Україні розпочалась повномасштабна війна. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Йод проти радіації: що робити у разі вибуху на АЕС

Доктор Комаровський розповів, як убезпечити себе у разі загрози радіоактивного зараження.

За його словами, перше, що відбувається внаслідок радіоактивного зараження – викид радіоактивного йоду, який “вбиває” щитоподібну залозу. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Як лікарі під обстрілами і авіаударами рятують поранених дітей

Операційні і палати лікарі вимушені були облаштувати у підвалах

Найбільша дитяча лікарня України «Охматдит» упродовжує працювати у столиці попри обстріли та авіаудари російської армії. Операційні і палати лікарі змушені були облаштувати у підвалах. Медики рятують не лише важкохворих дітей зі всієї України, а й містян, які отримали поранення під час боїв у столиці. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Про лікарню, волонтерство та життя медиків під час війни — історія анестезіолога Івана Черненка

Лікарі, як і військові, завжди на передовій. Їм доводиться рятувати, реанімувати, підтримувати кожного, хто цього потребує. У вирішальні моменти життя вони стають для когось богом.

Але медики теж люди, які мають свої тривоги, переживання за близьких та люту ненависть до російських окупантів. Анестезіолог з міста Роздільна на Одещині Іван Черненко розповів, що він відчув, коли дізнався про війну, та чим живуть зараз лікарі. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Що брати із собою на випадок евакуації

Нагадуємо, що брати із собою на випадок евакуації. У випадку евакуації жінок, дітей, людей похилого віку вага речей першої потреби не повинна для дорослого перевищувати 50 кг. Інакше ви просто не зможете понести її на собі. Подробиці – у газеті ЯСНО.

“Моє місто обстрілюють, а моя мама в Росії мені не вірить”

Олександра та чотири її собаки ховаються у ванній в її квартирі у Харкові від початку обстрілів.

“Коли я почула перші вибухи, вибігла з дому, щоб вивести своїх собак з вольєрів надвір. Люди панікували, кидали свої машини. Мені було так страшно”, – каже вона. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Бог урятував захисників України: неймовірне свідчення солдата

У соціальних мережах великої популярності набрало відео, на якому український солдат ділиться свідченням про рятівну силу молитви.

В цьому зізнанні військовий розповів як милосердний Господь урятував життя цілого взводу українських захисників від російських окупантів • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост