Через напад російсько-фішистського агресора в Україні загинуло вже 85 дітей і майже 100 поранених

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора

Ювенальні прокурори: 85 дітей загинули через збройну агресію рф

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

🔷 Внаслідок збройної агресії Російської Федерації станом на ранок 13 березня в Україні вже загинули 85 дітей і майже 100 поранених. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській, Миколаївський та Житомирській областях.

🔹 Продовжуються цинічні обстріли цивільного населення. 11 березня під час спроби евакуації окупантами був розстріляний цивільний автомобіль. Внаслідок обстрілу загинула дитина – юний гравець футбольної команди ДЮСШ “Атлет” Дмитро.

🔹 Також увечері 11 березня біля с. Гусарівка Ізюмського району Харківської області, на блокпосту окупанти розстріляли легковий автомобіль, внаслідок чого загинула жінка та дитина.

🔹 12 березня на автомобільній дорозі у селищі Гусарівка Балаклейского району Харківської області через обстріл приватного автомобіля загинула сім’я з 3-річною дитиною.

🔹 Через бомбардування та обстріли пошкоджено 369 закладів освіти, 57 з яких зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій області – 119 навчальних закладів. У Миколаївській – 30, Сумській – 28, Київській – 28, Херсонській – 21, у столиці – 17. Тобто фактично щоденно зазнають руйнувань та пошкоджень близько 22 навчальних закладів.

🔹 Лише 12 березня 2022 року пошкоджено 11 навчальних закладів у Миколаївський області. Крім того, зазнали обстрілів 11 лікувальних закладів і 3 центри реабілітації, у тому числі для дітей- інвалідів.

🔹 Ці цифри не є остаточними, зважаючи на відсутність можливості огляду місць події, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях.

🚨 Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

ЗакарпатПост