Відстоювання інтересів освітян в одній з сільських рад Закарпаття закінчилося бійкою

Постраждала депутатка від партії «Батьківщина», освітянка Людмила Поп. Вчора, 28 березня, в Углянській сільській раді відбулася нарада членів освітянських профспілок та колективів чотирьох шкіл громади. Під час наради виявилося, що в цей непростий для України час з вчителів зніматимуть всі надбавки та виплачуватимуть неповну заробітну плату.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

«Я як депутат сільської ради, член комісії з питань освіти і заступник з виховної роботи Углянської ЗЗСО І-ІІІ ст. виступила перед колегами. І прямо запитала у другого заступника сільського голови Івана Крічфалушія – чому така несправедливість до освітян. Адже у воєнний час ми повинні отримувати повну зарплату, що передбачено законом. Тим більше сільська рада має необхідні кошти в місцевому бюджеті. Чому ми маємо отримувати мінімум, в той час, коли працівники сільської ради, зокрема заступники отримують по 70 000 грн щомісяця?! На це зауваження, пан Крічфалушій накинувся на мене з кулаками і буквально випхав із зали. Добре, що в коридорі були присутні вчителі шкіл громади, близько 50 людей і його змогли відтягти від мене. Я ніколи не могла уявити, що держслужбовець прямо на робочому місці, ще й у воєнний час може таке собі дозволити» – розповідає Людмила Поп.

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Заступник з виховної роботи Углянської ЗЗСО І-ІІІ ст., депутатка сільської ради Людмила Поп вже написала заяву у поліцію по факту побиття та знаходиться на даний час у лікарні.

ЗакарпатПост