«Їхали по могилах і ламали хрести»: окупанти танками зруйнували кладовище під Маріуполем

Це сільське кладовище вважалося одним з найбільших у Європі. Поховання на ньому відбувалося впродовж 50 років.

Росіяни танками руйнували кладовище під Маріуполем / REUTERS

Російські окупанти танками зруйнували кладовище у селі Старий Крим під Маріуполем. Воно вважалося одним з найбільших у Європі.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це мешканці села розповіли місцевому виданню 0629.

10-12 березня російські війська зайшли у Старий Крим та оселилися в дачних будинках біля кладовища. Там же ворог розмістив свої танки та іншу техніку. 

Загарбники ламали хрести та їздили по могилах танками. Це продовжувалося кілька разів. Свідками цього варварства були місцеві жителі..

“Кожного ранку вони виїжджали, ставали на свої позиції і починали розстрілювати багатоповерхівки на Західному мікрорайоні. Але щоб проїхати на зручні позиції, танки перли прямо через кладовище. Немов і не було його зовсім. Це таких жах! Вони просто їхали й давили хрести та пам’ятники. Звісно, після загибелі стількох людей це вже не так важливо. Але це ж святотатство!” – розповідають місцеві.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост