“Ми маємо надати смертоносну допомогу, необхідну українцям для перемоги у цій війні”, – сенатор Стів Дейнс

Бородянка, Україна. Сенатор Стів Дейнс від Монтани та представник Індіани Вікторія Спартц у четвер відвідали Київ та місця порушень прав людини у передмісті Києва, ставши першими американськими офіційними особами, які відвідали Україну після початку війни. Вони були запрошені українським урядом з повідомленням трохи більше, ніж за день, пише The New York Times

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

«Ніщо не замінить того, щоб насправді побувати тут, побачити це на власні очі, провести час з людьми тут, в Україні, які страшенно постраждали від цієї війни», — сказав Дейнс в інтерв’ю, стоячи на купі щебеню від обваленого. на його мешканців багатоквартирного будинку у м. Бородянка.

Вони подорожували машиною у супроводі поліції суворими сценами руйнувань, підірваних російських танків і завалів, де рятувальники все ще шукали тіла. Вони також спостерігали за ексгумацією братської могили у Бучі, місті на північний захід від Києва, де після відступу російських військ на вулицях було виявлено сотні тіл.

У Бучі вони спостерігали як українська влада витягла три тіла з коричневого глинистого ґрунту церковного двору, де розкопували братську могилу.
Пан Дейнс назвав побачене «безперечним доказом військових злочинів».

  • Це всюди, – сказав він. «Ми проїжджали милі, милі та милі, бачачи смерть та руйнування, викликані Володимиром Путіним у цьому жахливому вторгненні».

Антон Геращенко, радник Міністерства внутрішніх справ України, сказав, що організував візит, сподіваючись, що за ним будуть і інші візити американських законодавців, які отримають з перших рук уявлення про військові злочини Росії та проголосують за надання Україні додаткових озброєнь.

І Спартц, і Дейнс заявили, що підтримують двопартійні зусилля в Конгресі, спрямовані на те, щоб підштовхнути адміністрацію Байдена до швидшої доставки зброї української армії.
“Я думаю, що ми повинні надати смертоносну допомогу, необхідну їм для перемоги в цій війні”, – сказав Дейнс. «Гуманітарна криза не закінчиться, доки не закінчиться війна. І війна не закінчиться, доки українці не переможуть».

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост