Понад 40 днів пекла: історія акушерки, яка допомогла народитися 136 малюкам під час бойових дій

В Україні триває війна. І на жаль, діти народжуються в умовах смертельної небезпеки.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Нове життя з‘являється там, де окупанти сіють смерть, пише ТСН

Ця історія стала однією з багатьох у серії про хоробрість українських медиків, їхню відчайдушність та героїзм під час війни

Наша героїня — старша акушерка КНП “Пологовий будинок” Чернігівської міської ради Віра Целик. Вона змогла потурбуватися про новонароджених в одному з міст, яке пережило пекло, повідомили у МОЗ.

Від першого дня війни й протягом 46 днів жаху, пострілів, відсутності комунікацій акушерка організувала роботу пологового відділення лікарні у бомбосховищі, приймала пологи (під час бойових дій — у бомбосховищі) та підтримувала породіль.

Увесь час медикиня жила в медзакладі.

За цей час у місті, де була посіяна смерть, в пологовому народилося 136 дітей, в тому числі дві двійні та три трійні.

Крім того, 22 дитини з малою вагою під час війни виходили в спеціальних боксах, де підтримується життєдіяльність немовлят.

Через постійні обстріли та вибухи у місті не було світла, але працювали генератори.

Віра — одне із тисяч облич сміливості українців під час війни, стомлене, але мужнє і непокірне. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост