У Литві зібрали гроші на Байрактари для України, але Туреччина їх подарує безкоштовно

Виробник ударних безпілотників, компанія Baykar, подарує Литві Bayraktar TB2, який вона планувала купити для Збройних сил України.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

“Bayraktar безплатно подарує Литві Bayraktar TB2 і просить ці кошти передати Україні як гуманітарну допомогу”, – йдеться у повідомленні компанії у твітері, пише ВВС.Україна

Цю інформацію також підтвердив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

“Це неймовірно, але Туреччина щойно погодилася віддати Байрактар, на який Литва збирала гроші, безплатно! Це дивовижно!”, – написав міністр.

Він додав, що на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси для ударного безпілотника. Решта грошей також піде на підтримку України, додав міністр.

Литовці зібрали на цю покупку понад 5 мільйонів євро за три дні.

Збір коштів оголосив литовський телеведучий Андрюс Тапінас. Ця ініціатива отримала схвалення від оборонних відомств Литви і Туреччини.

“Гроші переказували не бізнесмени чи олігархи, а прості люди – вчителі, медсестри, навіть будинки людей похилого віку. Я отримав історії від дітей, які просили своїх батьків перерахувати їхні гроші з дня народження на дрон для України”, – розповів ВВС журналіст.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост