Війська загарбників тортурами змушують мешканців тимчасово окупованих територій іти воювати проти України

Про це повідомляє ГУР.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

«Вони своїх розстрілювали самі» — подружжя з «ДНР» обговорюють «агітаційну кампанію» щодо підписання контрактів із ЗС РФ

▪️ В перехопленій розмові (https://www.youtube.com/watch?v=-5_H9xEsTLs)жінка та чоловік з так званої «ДНР» обговорюють як саме «мобілізованих» з окупованих територій Донецької області «агітують» підписувати контракти із ЗС РФ.

▪️ Жінка розповідає про відвертий примус та навіть тортури:

«Приїхали агітатори. Один підписав одразу. Інших, які не погодились, примусили скласти зброю і вивезли в невідомому напрямку. Телефони не відповідають. Їх посадили на яму. Яма це підвал. Сім «козлів» підписали потім. В обід підписали, передумали. По 230 тисяч обіцяли. І їх в той самий день на бойові (відправили на передову). Із сімох – чотири трьохсоті, один двохсотий».

▪️ Жінка переповідає розповідь своєї знайомої про практику попередніх років:

«Коли її чоловік був на контракті в 15-16 роках і коли пацани відмовлялись, складали зброю, вони своїх розстрілювали самі. Зараз почались переслідування. Вони видали закон. Зараз баб, які починають обурюватись, до 20 років засуджують».

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост