Нова зброя дасть можливість повернути окуповані території, зокрема Крим – Резніков

Зброя, яку отримають Збройні сили України від США та інших західних партнерів, допоможе повернути окуповані Росією території, зокрема Донбас та Крим.

Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв’ю CNN після зустрічі контактної групи у Брюсселі, пише видання ГОРДОН.

За його словами, «Крим – стратегічна ціль для України, бо це українська територія». За словами глави оборонного відомства, до цієї мети Україна рухатиметься крок за кроком.

Першим із них буде стабілізація ситуації на місцях, щоб запобігти подальшим втратам від російських військ. Другий етап, за його словами, полягає у тому, щоб відкинути війська РФ на позиції до вторгнення 24 лютого.

Лише на третьому етапі, сказав він CNN, будуть обговорення з партнерами України про те, як звільняти території, зокрема Крим.

Відповідаючи на запитання, чи може спроба повернути Крим військовими засобами ще більше спровокувати Росію, яка вважає півострів своєю частиною, міністр сказав, що це не має значення.

«Це неважливо. Тому що вони [росіяни] це побачать у Херсоні, побачать у Запоріжжі, побачать і в Маріуполі… це українські землі, і Крим теж українська земля, незважаючи ні на що», – сказав він CNN.

Закарпатпост