На Закарпатті облаштували понад 1400 місць для середньострокового проживання ВПО

3 липня на Закарпатті облаштували 1427 місць для середньострокового проживання вимушених переселенців у різних громадах, однак потреба в реконструкції додаткових локацій залишається. Про це йшлося на нараді під головуванням заступника очільника ОВА Петра Добромільського.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«В області перебуває близько 390 тисяч українців, котрі через війну вимушено покинули свої домівки. Серед них і переселенці, які належать до особливо вразливих груп: багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю, похилого віку тощо», – зауважив Петро Добромільський.

Керівництво краю спільно з громадами та партнерськими організаціями працює над створенням комфортних умов для ВПО. Зокрема, центри розміщення внутрішньо переміщених осіб допомогли облаштувати Товариство Червоного Хреста України, Угорська екуменічна служба допомоги в Україні, «ZOA International», чеська й словацька агенції «Люди в біді», благодійні фонди «Боржавська надія», «Восток SOS», Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН).

ЗакарпатПост