22 грудня, православні та греко-католики вшановують день зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці

Ще одна назва цього свята – «Непорочне зачаття св. Марії».

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Свята Анна, мати Пресвятої Богородиці, була молодшою дочкою священика Матфана з Віфлеєму. Вона вийшла заміж за святого Іоакима, але довгий час Свята Анна була безплідною. У розпачі Іоаким подався у пустелю і там 40 днів постився, плакав і молився, щоб Бог подарував йому на щастя дитину, молилася й Анна. Незабаром явився їй Архангел Гавриїл і сказав, що зачне вона дочку Марію, через котру буде дароване спасіння усьому світу і яку благословлятиме весь рід людський. Зачаття святою Анною відбулося в Єрусалимі, де і народилась Пресвята Діва Марія.

Свята Анна вважається покровителькою матерів і вагітних жінок, тому вони 7 липня та 22 грудня йдуть до церкви і просять про щасливий шлюб, і про успішні пологи.

Свята Анна вважається заступницею багатьох жіночих професій. І як не дивно, в цей день не можна займатися пранням, шиттям, вишиванням, прибиранням і іншими серйозними справами та брудною роботою. В принципі, майже як і в будь-який інше релігійне свято. Не варто забувати, що заборони в День святої Анни так само пов’язані та з Успенським та Різдвяним постом. Так що сьогодні не можна вживати в їжу м’ясо, молоко і рибу. Ну і відповідно в День святої Анни не можна дуже шумно і весело святкувати.

Закарпатпост