Німецький пожежник почав працювати рятувальником разом із харківськими колегами

Коли почалася війна, Нільс Сал перервав свою тривалу відпустку в Таїланді і залишив райський куточок, щоб допомогти українським колегам, які опинилися в пеклі російських атак.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

«Я побачив у новинах багато людських страждань та відчув, що з моєю кваліфікацією я не можу просто залишитися та дивитися. Мені треба щось робити», — пояснює пожежник із Нюрнберга журналістам української служби «Голос Америки».

За його словами, сім’я спочатку переживала, пропонуючи повернутися до ЄС та возити українцям гуманітарну допомогу.

«Я вирішив, що цим і так багато людей займаються. Але в Україні дуже потрібні рятувальні служби. Так у березні я приїхав до Харкова», — продовжує свою розповідь Нільс.

Разом з українськими колегами німецький рятувальник ліквідував пожежі у школах, які стали гуманітарними складами, лікарнями, електростанціями та іншими цивільними об’єктами. Виклики надходили переважно вночі та рятувальникам доводилося бути обережними, щоб не потрапити під повторний приліт.

На питання, навіщо ризикувати життям заради чужої країни, Нільс Сал відповів: «Бо для мене війна в Україні — це спільне. Вона підриває загальну свободу, демократію, рівність. Ця війна не знає меж».

📷 VOA

ЗакарпатПост