У путіна закінчуються гроші, але він хоче воювати далі

На росії розпочинаються серйозні економічні проблеми. Уряд хоче вилучити гроші у підприємств вугільної галузі та виробників добрив, передає Bloomberg.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Ми розповідаємо про інші надзвичайні заходи, на які йде росія.

Розкуркулювання «Газпрому»
Найпотужнішій держкорпорації кремль наказав перерахувати до бюджету 1,2 трлн. рублів у вигляді додаткових податків.

Державний грабіж
Чиновники обговорюють плани, щоб решта великих компаній виплатила до бюджету дивіденди понад 50% чистого прибутку. Крім цього, їх зобов’яжуть здійснити великі одноразові виплати.

Гроші на війну
У бюджеті-2023 на військові потреби закладено 5 трильйонів рублів, що на 1,5 трильйона більше за суму, яка планувалася спочатку.

Силовиків треба годувати
Окрім військових витрат, 4,4 трильйони рублів виділено на утримання МВС, росгвардії, спецслужб, слідчого комітету, прокуратури та системи фсин.

Дефіцит бюджету
Він становитиме 2% ВВП, або 2,9 трильйона рублів. При доходах 26,1 трлн рублів, уряд має намір витратити 29 трлн рублів. Але це оптимістичний прогноз, насправді дефіцит бюджету може бути значно вищим.

Ціна одного дня
За оцінками експертів, один день війни проти України обходиться росії в суму близько $400 мільйонів.

Але все це поки не зупиняє кремлівського диктатора. Проте економісти попереджають про катастрофу, що загрожує. Якщо падіння цін на нафту стане довгостроковим трендом (а до цього все й іде), то витрати бюджету доведеться скоротити до мінімуму.

📷 Reuters

ЗакарпатПост