Віталій втратив ногу на День незалежності, та після відновлення, каже, повернеться на фронт

Віталію – 26 років. Родом з Чернівців. Стати на захист Батьківщини вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення. Через велику кількість добровольців тоді, пригадує, ледь потрапив до батальйону.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Серпень. Наступальна операція на харківському напрямку. Біля Віталія розривається танковий снаряд – обидві ноги хлопця просікають уламки.  

Через інтенсивний обстріл ворогом побратими не змогли одразу дістатися до Віталія. Пів години без турнікета він втрачав кров в окопі. Першу медичну допомогу хлопцеві надали лише, коли зупинився “вогонь”. До найближчого госпіталю в Барвінковому Віталій потрапив через дві години після поранення – праву ногу врятувати вже не вдалося.

На протезування Захисник приїхав в Національний реабілітаційний Центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова. Тут наші спеціалісти менш ніж за тиждень виготовили Віталію протез. Нині хлопець на реабілітації, з ним займаються фізичні терапевти. Після відновлення Віталій повернеться на фронт. Каже, докладає максимум зусиль, аби це відбулося якомога швидше – побратими уже зачекалися.

Протез виготовили завдяки мобільній майстерні протезування та комплектуючим, які ми отримали від Мальтійська служба допомоги, повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Протез Віталія – одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії “Ottobock”. Центр НЕЗЛАМНІ має мобільну майстерню та комплектуючі до протезів завдяки Мальтійська служба допомоги.

UNBROKEN Ukraine: рятуємо, протезуємо та реабілітуємо українців в Україні.

Закарпатпост