Закарпатська вихователька, що побила дитину, планує повернутися на роботу

Страшний інцидент викликав неабиякий резонанс серед громадськості. Випадок трапився 19 серпня 2022 року у закарпатському містечку Виноградово. Про нього торік на Закарпатті писали чи не всі ЗМІ. Тоді вихователька дитсадка «Гармонія» побила дитину.

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Як пише у своєму телеграм-каналі депутат Ужгородської міської ради і одночасно журналіст Віталій Глагола, звати цю жінку Валентина Чекан. І вона накинулася на шестирічну дитину, «долонею правої руки нанесла останній один удар в область спини, спричинивши тілесні ушкодження».

Побиття дівчинки коштувало жінці  850 гривень штрафу. Також тоді вона сама звільнилася з роботи, аби справа скоріше зам’ялася. Зробила вона це навіть до рішення суду.

Здавалося б, все. Крапку поставлено. Що ще може бути далі? Батьки дитини відчули, що закон на їхньому боці, винна понесла покарання, пішла з роботи. Але… несподівано для всіх жінка вирішила поновитися на роботі!

Чому їй це не потрібно робити? Аби пролити світло на інцидент, через який вона позбулася посади, варто заглянути у Єдиний державний реєстр судових рішень.

У електронному варіанті судових вироків приховано імена дійових осіб, їхні адреси. Але ми й не намагатимемося вказувати ім’я жертви, а як звати обвинувачену, вже відомо.

Отже, як йдеться у реєстрі, 19 серпня 2022 року близько 09 години 50 хвилин ОСОБА_3 перебуваючи згідно наказу №35 к/тр від 15.08.2017 року на посаді музичного керівника закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № НОМЕР_1 « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Виноградівської міської ради Закарпатської області, під час проведення репетиції групи «Світлячок» до свята – Дня Незалежності України, яка проходила у музичному класі вищевказаного садка за адресою: АДРЕСА_2 діючи всупереч покладених на неї обов`язків передбачених посадовою інструкцією №5 (тут скоротимо, бо багато водички), у присутності вихователів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також інших вихованців групи «Світлячок», затіяла сварку із малолітньою ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , під час якої усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність, суспільну небезпечність та наслідки, що можуть настати при їх вчиненні, діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_7 , схопила останню правою рукою за її ліву руку і почала трусити тілом ОСОБА_7 спричиняючи їй при цьому фізичний біль.

В подальшому, ОСОБА_3 продовжуючи свої протиправні дії спрямовані на нанесення тілесних ушкоджень малолітній ОСОБА_7 , долонею правої руки нанесла останній один удар в область спини, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді: синця шкірних покровів поперекової ділянки зліва, які не спричинили розладу здоров`я чи незначну стійку втрату працездатності і по цій ознаці згідно п. 2.3.2 «б» «Правил судово-медичного визначення степені тяжкості тілесних пошкоджень», затверджених «Наказом №6» МОЗ України від 17.01.1995 року кваліфікуються як легкі тілесні пошкодження, що не спричинили розладу здоров`я чи незначну стійку втрату працездатності, що підтверджується висновком судово- медичного експерта № 132/В від 05.09.2022 року. Таким чином, ОСОБА_3 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 125 КК України, – умисне легке тілесне ушкодження.

Добре, що мати дитини не змовчала, що зняла побої у дитини, звернулася до правоохоронних органів. Виховательку, рішенням суду визнано винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України (Нанесення легких тілесних ушкоджень) та призначено їй покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

 І після цього всього жінка планує повернутися в дитячий колектив!!! Для чого?

Як зауважує Віталій Глагола, наразі директор садочка Ганна Йовжі намагається відновити звільнену виховательку на роботі, щоб та, цитуємо автора допису: «і далі матюкала та била дітей, адже, виходячи з реалій, ціна такому безчинству всього 850 гривень».

Відомо, що увагу на інцидент та дії директора садочка вже звернуло керівництво Закарпатської обласної військової адміністрації. Тож будемо сподіватися, що поновити на роботі виховательку, яка любить розмахувати руками та ображати малюків, не вдасться!

ЗакарпатПост