СБУ проводить обшуки на Закарпатській митниці

10 мільярдів гривень щомісяця: саме стільки за даними правоохоронців вимивали з держбюджету угоди на митниці

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

ГБР та СБУ проводять масштабну спецоперацію по всій вертикалі митниці. Ідуть обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Одеської, Київської, Рівненської та Закарпатської регіональних митниць України.

За попередніми оцінками, щомісяця угоди на митниці вимивали з державного бюджету орієнтовно до 10 мільярдів гривень. Це – третина від того, що має збирати установу протягом місяця, тобто кожна третя гривня за митом йшла до кишень корупціонерів», – зазначено в офіційному релізі Державного бюро розслідувань.

Також у Бюро повідомляють, що встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Наразі їхню діяльність заблоковано.

Крім того, правоохоронці працюють на окремих ділянках державного кордону України та в пунктах пропуску з метою припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем.

У СБУ повідомили, що більш докладну інформацію про вчинення корупційних правопорушень працівниками Держмитслужби та діяльність її територіальних органів буде надано після завершення першочергових слідчих дій.

10 мільярдів гривень на місяць — це 500 тисяч бронежилетів чи сотні тисяч великокаліберних снарядів для знищення наших ворогів. Це ціна 20 танків Абрамс або 30 винищувачів F16.

📷СБУ

ЗакарпатПост