«Скільки тут ідіотів»: угорський єврокомісар образив євродепутатів, забувши вимкнути мікрофон

Угорський єврокомісар Олівер Варгеї, що відповідає за питання сусідства і розширення, потрапив у скандал через образливу ремарку на адресу присутніх у залі Європарламенту, забувши про увімкнений мікрофон.

розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, ютуб, тікток, телеграм, вайбер • групи • сторінки • сторіс • пишіть: zakarpatpost@gmail.com • вайбер 050 222 50 50

Про це повідомляє Telex, пише «Європейська правда».

Варгеї відповідав на запитання євродепутатів під час обговорення щодо розширення Євросоюзу на Західні Балкани. Завершивши відповідь хорватському депутату, єврокомісар забув вимкнути свій мікрофон і його коментар угорською «Скільки ще тут ідіотів?» почули всі присутні.

Після цього опозиційна угорська партія «Демократична коаліція» закликала до відставки Варгеї, назвавши його коментар абсолютно неприйнятним.

Олівер Варгеї вже опублікував заяву із поясненнями, зазначивши, що його слова не стосувалися присутніх у залі.

«Я щиро шкодую про непорозуміння довкола моєї ремарки на пленарному засіданні Європарламенту 14 лютого. Це було пов’язано з триваючою приватною розмовою угорською мовою між мною і керівником кабінету на абсолютно сторонню тему, і вона випала з контексту… Я повною мірою поважаю установи ЄС, включно з Європарламентом і його шанованими членами», – заявив єврокомісар.

Раніше у Європарламенті закликали до розслідування щодо дій єврокомісара Варгеї через підозри в тому, що він намагався «обійти і підірвати центральну вагу реформ у сфері демократії та верховенства права у країнах, які прагнуть вступу до ЄС».

Закарпатпост