Українка про Францію: непідйомні податки і малі пенсії

У соцмережі українка, що виїхала з держави поділилася думками про своє життя у Франції.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

“Передусім, це – непідйомні податки, – запевнила вона. – Кажуть, платиш податки, а далі ти соціально захищений, у тебе буде пенсія, але просто послухайте французів, які живуть із французької пенсії. Вони розповідають, що все життя працювали на високооплачуваній роботі, а потім у них пенсія виходить всього 1200 євро, на рівні з людьми, які ніколи не працювали. Для нас із чоловіком це – повний треш. Вам говорять про захищеність лише для того, щоб переконати, що французька система працює”.

Також жінка невдоволена податками на роботі.

“Вважаю, що гіршої системи немає. Спеціаліст багато років працює на одній роботі, його підвищують і за документами він заробляє більше, але на руки отримує попередню суму, бо платить податки. Всіх високооплачуваних працівників це демотивує. Тому багато хто виїжджає до США, в Азію та в інші країни”, – запевнила вона.

Також їй не подобається економія європейців у всьому.

“Коли мова йде про те, щоб заощаджувати на певних речах, не купувати дорогі марки, їсти в ресторані 5 разів на добу, це ще зрозуміло. Але коли мова йде на економії на базових потребах людини – на туалеті, аби щось випити, зігрітися взимку, то це дивно. Тут можна побачити людей, які в куртках ходять взимку у квартирах, для нас це здається просто недопустимим”, – заявила біженка.

Ще їй не подобається, за її ж словами, відсутність якісного відпочинку взимку.

“Я, як і мій чоловік, не вважаємо за відпочинок, коли субота та неділя – абсолютно як у всіх людей просто вийти в парк та поїсти максимум у якомусь ресторані. Усі інші країни відпочивають на широку ногу, ходять у різні класні заклади. Тут такого немає”, – додала жінка.

Не в захваті вона і від освіти, бо, мовляв, рівень англійської низький.

Отже, підсумувавши свої невдоволення… панянка вирішила виїхати до іншої держави.

ЗакарпатПост