Герої 128 Закарпатської бригади застосовують у бойовій підготовці навіть пейнтбольний формат

Про це у соцмережі повідомляє 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Гірські піхотинці застосовують у бойовій підготовці навіть пейнтбольний формат

Воїни 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону щодня підвищують професійну майстерність під час інтенсивних заходів бойової підготовки. Так, нещодавно військові провели заняття зі штурму та оборони позицій за допомогою спорядження, призначеного для командної тактичної гри «пейнтбол».

— Під час злагодження ми часто проводимо подібні заняття, — коментує кореспондентам АрміяInform перебіг занять командир однієї з рот Антон. — Їхня мета — навчити піхотинців працювати в безпосередній близькості з противником, позаяк контакт відбувається на відстані 20–30 метрів.

За легендою навчань, штурмові групи, які висувались посадками в піхотному порядку, мали відбити та зайняти позиції, що обороняє противник.

— У ролі умовного противника виступає інша гірсько-штурмова рота. Моя рота безпосередньо штурмує окопи «противника», — додає Антон. — Під час проведення штурму ми використовуємо квадрокоптери для розвідки та скидання імітаційних гранат. Тренування відбувається в умовах, наближених до бойових.

Результатами навчань командир роти залишився задоволений.

— Мети тренувань досягнуто: противник знищений, передній край — зайнятий. Ми можемо розвивати наступ далі. Піхота діяла добре. Звісно, були недоліки, але ми їх усунемо та працюватимемо краще, — підсумовує він.

Фото та відео авторів

Владислав Дем’яненко

Кореспондент АрміяInform

Оксана Уретій

Кореспондент АрміяInform

ЗакарпатПост