Обласний Центр кардіології та кардіохірургії підсилюють фахівцями Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова

Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова у особі Василя Лазоришинця та Закарпатський обласний клінічний Центр кардіології та кардіохірургії у особі директора Романа Соскиди та Закарпатською обласною радою уклали угоду про співпрацю.

За словами Василя Лазоришинця, Інститут протягнув руку допомоги для обласного Центру кардіології й підсилив його фахівцями високого рівня. За півтора місяці виконано 26 надскладних операцій. Серед них — розрив аорти, під час якого, як правило, людина у 90% випадків протягом доби помирає. «Ми вчасно встигли взяти цього пацієнта і прооперувати протягом 13 годин. Таким чином, ми врятували життя 42-річному чоловіку», – розповів кардіохірург.
Для порівняння, за увесь минулий рік виконано 79 операцій.
У рамках угоди, окрім трьох фахівців Інституту Амосова, які вже працюють в Ужгороді, Закарпатський обласний клінічний Центр кардіології та кардіохірургії буде підсилено ще трьома висококласними фахівцями та трьома анестезіологами.
Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Василь

Про це повідомила Закарпатська ОВА.

ЗакарпатПост