Сьогодні Воскресіння Христове святкують закарпатські римо-католики, частина греко-католиків і протестантів

Великдень – перехідне свято, і його дату для кожного року вираховують за місячно-сонячним календарем. У християн західного обряду цьогоріч Пасха припала на 9 квітня, а у християн східного – на 16 квітня.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️ повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

У суботу увечері, напередодні свята, в закарпатських храмах пройшов обряд благословення вогню і води, а також запалення великодньої свічки (пасхалу). Від неї закарпатці запалили свої свічки, які символізують світло, що Син Божий подарував людству.

У своєму заклику перед Пасхальним триденням Папа Франциск заохотив молитися також і за матерів, які втратили дітей на війні.

А Хресна дорога у Колізеї була присвячена голосам миру з територій, поранених війною. Цьогорічними роздумами стали свідчення, які надійшли до Папи від людей з різних частин світу, які є жертвами насильства, бідності, несправедливості.

Згадані свідчення Папа вислухав, зокрема, під час своїх Апостольських подорожей та інших зустрічей.

9 квітня, святкові богослужіння пройдуть в Ужгородській римсько-католицькій парафії св. Георгія – о 7:00, 10:00, 11:45 та 13-й годині.

На Великдень, у соборі св.. Мартина в Мукачеві святкові Святі меси відбудуться о 10:00 та 12:00.

Сьогодні зранку, відбудеться великодня меса із площі Святого Петра у Ватикані з участю папи Римського Франциска. Пізніше понтифік оголосить своє традиційне послання «Urbi et Orbi» («Місту і світові»).

Напередодні свята, влада звернулася до закарпатців відповідально поставитися до заходів безпеки під час святкування Великодня, зокрема, не порушувати вимог, встановлених правовим режимом воєнного стану та сигналів повітряної тривоги тощо.

Закарпатпост щиро вітає усіх християн Західного обряду зі Світлим святом Великодня! Миру і добра вам!

Закарпатпост