Один із кращих піхотних підрозділів 128 бригади відзначає річницю створення

Рівно дев’ять років тому, 30 травня 2014 року, на базі 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади був створений Мотопіхотний Батальйон “Ведмеді”.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

У перші ж тижні російської агресії підрозділ мужньо боронив українську землю на Луганщині, а з початку повномасштабного вторгнення став на захист України на Південному напрямку.

Сьогодні мотопіхотний батальйон, який і далі перебуває в зоні бойових дій, вітали з річницею створення командири 128 бригади. На початку урочистої частини бійці вшанували хвилиною мовчання полеглих побратимів.

– Батальйон був створений і народжений у війні, він і зараз продовжує виконувати бойові завдання, – зазначив у своєму вітальному слові командир 128 бригади полковник Дмитро Лисюк. – У нас поки немає  можливості відзначити цю дату як слід у постійному пункті дислокації. Уже котрий рік, починаючи з 2015-го, підрозділ святкує на різних ділянках фронту й у різній бойовій обстановці. Щиро вітаю весь особовий склад із 9-ю річницею створення, бажаю вам бойової удачі, а вашим рідним – терпіння. Хай усі дочекаються з війни своїх батьків, братів, синів і продовжать дома нормальне, щасливе життя!

На завершення урочистостей командир бригади вручив бійцям батальйону нагороди від Міністра оборони, Головнокомандувача Збройних Сил України та відзнаки 128 бригади.

ЗакарпатПост