Встановлено місцезнаходження 11 полонених захисників закарпатців, яких утримують на території Угорщини

Збір та аналіз інформації про зниклих безвісти під час воєнних дій є одним із пріоритетних напрямків діяльності Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомив уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти, Олег Котенко.

▪️Завдяки злагодженій роботі команди Уповноваженого було встановлено, що на території Угорщини на даний час знаходиться 11 захисників України, яких країна-агресор утримувала як військовополонених.

▪️Наразі встановлено прізвища наших героїв, маршрут їх переміщення до Угорщини, повідомлено їх родичів та відповідні правоохоронні органи.

▪️Слід зазначити, що до цього часу про 7 з 11 наших громадян, місце утримання яких було встановлено, взагалі не було жодних відомостей.

▪️До повернення наших захисників на територію України, вони продовжують обліковуватись як зниклі безвісти за особливих обставин в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

❗️Нагадуємо, повідомити про зниклих безвісти у будні можна за телефоном гарячої лінії: 0 800 339 247 або ж особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26.

У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber та Telegram за номером: (095) 896-04-21.

ЗакарпатПост