Мешканців Берегівщини просять бути у лісах обережними: в районі виявлено присутність ведмедя!

За інформацією прикордонної служби та Великобийганської громади на території Берегівського району виявили присутність клишоногого.

новини, зроблені з любов’ю 💛💙

Берегівська районна військова адміністрація рекомендує утриматися від відвідин лісових масивів та поставитися з розумінням до того, що природні ресурси належать не лише людині, а й диким звірам.

Також, варто знати як поводитись у разі «небажаного побачення»:

▪️ беріть із собою в ліс дзвіночок, або створюйте помірний шум, щоб заздалегідь повідомити ведмедя про свою присутність;

▪️ під час збирання грибів чи ягід слід систематично перегукуватись з колегами, голосно розмовляти, постукувати палицею, або ж порожньою пластиковою пляшкою;

▪️ у жодному разі не варто брати з собою зброю – це може призвести до небажаних наслідків і буде розцінюватись, як браконьєрство.

При зустрічі людини з ведмедем у природніх умовах:

▪️ не варто бігти чи ховатись на дереві, адже ведмеді пересуваються набагато швидше за людину і чудово лазять по деревах – спокійно і тихо відходьте у протилежному напрямку;

▪️ не лягайте на землю і не прикидайтеся мертвим – це вкрай ризиковано;

▪️ повернувшись обличчям до тварини швидко, але спокійно змінюйте напрямок руху та відходьте у протилежний бік;

▪️ якщо вас переслідує тварина, рекомендується залишати свої речі (головний убір, верхній одяг, рюкзак, кошик з грибами) – це відверне увагу хижака.

Також існує ряд ефективних та гуманних заходів, за допомогою яких люди можуть охороняти свої угіддя, вулики чи свійських тварин. Поряд з господарством, що межує з лісом, слід встановити кілки висотою в зріст людини та навішати на них старе ганчір’я, яке періодично змочувати в солярці – неприємний запах відлякає хижака. Уникатиме ведмідь і відвідин територій, що охороняються собаками.

ЗакарпатПост