Письменник та волонтер Андрій Любка увійшов до «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття 2023»

Вийшов журнал «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100 – 2023».

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Командир 128-ї закарпатської бригади Дмитро Лисюк, професор з окопів Федір Шандор, письменник, який доправив до фронту більше сотні автівок Андрій Любка, перший закарпатський капелан Іван Ісайович, скрипалька, яка вимушено взяла в руки автомат Тімея Фабіан, лікарі, які на передовій та в тилу рятують життя, волонтери та благодійники – сьогодні стільки закарпатців працюють на Перемогу України, що не вистачить жодного журналу чи іншого друкованого видання.

Андрій Любка у 5-ці кращих щорічного видання «Впливові люди Закарпаття».

Письменник, який писав вірші й викликав захоплення тинейджерок, якось органічно трансформувався в автора 3 збірок поезій та 10 прозових книжок, окремі з яких перекладені 15 мовами світу, автора численних колонок у поважних ЗМІ, володаря престижних відзнак.

Із початком війни Андрій зробив паузу у творчості, і став успішним волонтером, який системно забезпечує бійців на передовій автомобілями. Зібрав гроші, знайшов, організував ремонт і доставку на схід уже близько 150 авто.  «Я просто можу бути містком між людьми, тобто між людьми, які хочуть в якийсь спосіб допомогти, і людьми, які саме в цей момент потребують допомоги», – сказав Любка в одному з інтерв’ю.

У 2022 році вийшла його раніше підготовлена книга есеїв «Щось зі мною не так» і взимку  2023 року він навіть поїхав із нею у всеукраїнський тур.

Наразі, наприклад із розмови з VOGUE, виглядає, що Андрій Любка акумулює, переосмислює, відрефлексовує неймовірні враження і досвід воєнного часу, і після Перемоги Закарпаття матиме ще потужнішого письменника, твори якого радикально вражатимуть читачів по всьому світу. 

Новий журнал вже можна придбати в кіосках преси.

Читайте, захоплюйтеся, а найголовніше – приєднуйтеся до тих, хто працює задля Перемоги України!

ЗакарпатПост