Роберт Бровді (Мадяр) отримав відзнаку «За розвиток Закарпаття»

Бровді брав участь в евакуації людей з Ірпеня, виконував бойові завдання у Бучі та Бородянці. Наприкінці квітня його підрозділ відправили на передову на херсонському напрямку.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Днями, Роберт Бровді увійшов до щорічного рейтингу «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття». А на День Конституції, отримав відзнаку «За розвиток Закарпаття».

«В районі ведення бойових дій на Сході країни мав за честь вручити нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» нашому земляку, командиру легендарного підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» Роберту Бровді.

Наш побратим разом з іншими краянами з перших днів повномасштабної війни взяв до рук зброю та вирушив на фронт, аби захистити український народ і незалежність України.

Зараз до Роберта приєдналася його дружина, щоб разом із чоловіком у лавах ЗСУ наблизити нашу перемогу.

Щиро дякуємо Роберту Бровді та іншим бійцям підрозділу «Птахи Мадяра» за велику роботу, міцність і героїзм на передовій.

Дякую за службу. Незабаром знову зустрінемося. Ми пишаємося! Закарпаття пишається!»,написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Нагадаємо, що Бровді створив окремий підрозділ аеророзвідників, який назвав своїм позивним «Птахи Мадяра». Підрозділ виконує декілька видів аеророзвідки: знаходить ворожі сили, патрулює лінію фронту, корегує вогонь, управляє дронами-камікадзе та «факультативно» скидає вибухові пристрої на ворога.

ЗакарпатПост