У 128-й бригаді з’явилася нова бойова одиниця – песик з грізним позивним Лютий

«Навіть найкремезніший і найзліший штурмовик коли побачить нашого Лютого, починає всміхатися й сюсюкати…»

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

– Ми з чоловіком служимо разом і в якийсь момент вирішили завести собаку, – розповідає офіцер Олена. – Один період наш підрозділ дислокувався в селі, і місцевий мешканець попросив нас приглянути за його собачкою породи чихуахуа. І вона нам настільки сподобалася (була ще з очима різного кольору), що ми теж захотіли таку. В наших умовах маленький песик має багато переваг, адже ми постійно переїжджаємо, міняємо місце дислокації. А назвали його Лютим із двох причин – по-перше, лютий місяць минулого року став переломним для нашої країни і всіх нас. По-друге, додали трохи гумору, без якого в армії ніяк.

Лютий дуже грайливий, кумедний і привітний, він викликає тільки позитивні емоції. Служба в ЗСУ непроста, бувають різні моменти. Але коли бачиш собачку, береш її на руки й починаєш гладити, то й настрій покращується. Навіть кремезний штурмовик – дуже злий, готовий воювати, стріляти і вбивати ворогів – як тільки побачить нашу собачку, починає усміхатися й сюсюкати.

Песик постійно живе з нами – і в посадках, і на позиціях, і в тилових місцях. Коли переміщаємося, спокійно сидить у мене на руках або на задньому сидінні автомобіля – не бігає по салону, нічого не гризе, не скулить. Нас уже й на блокпостах впізнають. Цікаво, що люди часто питають, чи Лютий не кусає.

Ми годуємо його собачим кормом, зробили всі необхідні щеплення. І коли мої рідні телефонують, питають не тільки про чоловіка, але і як там Лютий, просять скинути свіжі фото.

Загалом Лютий дуже допомагає в службі – знімає у бійців стрес, покращує настрій, викликає посмішку. І цим самим теж наближає перемогу!

Фото і текст:  128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

ЗакарпатПост