128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду вітають з річницею створення!

Їм сьогодні виповнюється 101 рік – і вони знову, на передовій! Воїни 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади в день народження підрозділу не припиняють тиснути російських окупантів на Мелітопольському відтинку фронту.

Запеклі, цілодобові бої закарпатці ведуть наразі південніше – вже звільнених П’ятихаток й водночас, намагаються розбити передову лінію оборони ворога на південних околицях Кам’янського.

128-й бригаду привітав Начальник Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій ШАПТАЛА.

«Шановні побратими! Вітаю вас з черговою річницею створення частини!

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – злагоджена та  професійна команда, яка невпинно йде до досконалості. Команда, де цінуються люди. Де дисципліна, ініціатива та прагнення до успіху  так само важливі, як навченість і майстерність.

Українське суспільство пам’ятає, як солдати й офіцери бригади боролися з наслідками повеней в Закарпатті, стояли на смерть у боях за Дебальцеве та гнали окупантів під час визволення Херсонщини. У цього формування велика історія, і я пишаюся тим, що мав честь служити у найстарішій частині нашої армії, як її командир. Нині ж Закарпатський легіон пише наступні сторінки свого героїчного літопису.

Змінюються часи, проте не змінюються головна традиція бригади – виховувати мужніх, витривалих і наполегливих воїнів, якими пишається наша нація. Кожному з вас довірено важливу місію – захищати Україну та українців. Дякую за вашу службу та відданість обов’язку. Попереду складний шлях, але я вірю в вашу здатність пройти його, перемогти та повернутися до своїх родин.

Низький уклін побратимам, які віддали своє життя заради майбутнього країни. Вони залишили наші ряди, проте залишилися у нашій пам’яті.

Тримайте стрій і разом до перемоги!», – йдеться у привітанні Начальника Генштабу.

Привітав 128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду і капелан бригади, єпископ Ужгородський та Закарпатський Варсонофій.

Про 128 бригаду дивіться сюжет ТСН

ЗакарпатПост