Кладовище «Барвінок» в Ужгороді переповнене: як вирішуватимуть проблему

Позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося в Ужгородській міській раді під головуванням міського голови Богдана Андріїва.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

На порядку денному – питання ліквідації наслідків негоди у місті 19 липня, а також ситуація на полігоні твердих побутових відходів у Барвінку та кладовищі.

На засіданні повідомили про критичну ситуацію з кладовищем «Барвінок», адже станом на березень 2023 року воно вичерпало свій ресурс. 

За інформацією департаменту міської інфраструктури, зараз ділянку, яка у власності Ужгородської міської ради, не можна використовувати, оскільки не проведена процедура  зміни її цільового призначення. За інформацією управління містобудування та архітектури, пакет документів передали до Баранинської громади.

Враховуючи це, департамент міської інфраструктури та відділ землекористування мають терміново подати пакет документів на розгляд сесії міської ради про питання надання дозволу на підготовку робочого проєкту землеустрою щодо зняття і перенесення родючого шару ґрунту на цій земельній ділянці.

Також вирішили проінформувати Ужгородську РВА й Закарпатську ОВА про критичну ситуацію через відсутність вільних територій для поховання.  Звернуться і до Держгеокадастру про надання згоди на розробку проєкту зняття родючого шару з земельної ділянки, що придбана для потреб Ужгородської міської територіальної громади.

ЗакарпатПост