Ужгородський полігон відходів переповнений, – міськрада

Позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося в Ужгородській міській раді під головуванням міського голови Богдана Андріїва.

На порядку денному – питання ліквідації наслідків негоди у місті 19 липня, а також ситуація на полігоні твердих побутових відходів у Барвінку.

На засіданні наголосили: роботи з ліквідації наслідків сильної зливи, шквалистого вітру та граду тривають, задіяні всі служби. Після завершення всіх робіт визначатимуть заподіяну підприємцям та мешканцям шкоду, а також потребу в матеріальних ресурсах, які необхідні для аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, повного відновлення пошкоджених об’єктів. Для цього створять спеціальну комісію.

Термінового вирішення для недопущення надзвичайної ситуації потребує проблема зі сміттєзвалищем в Барвінку, яке переповнене. У зв’язку з критичною ситуацією члени комісії ТЕБ та НС вирішили, зокрема, звернутися до Закарпатської ОВА,  Ужгородської РВА з проханням терміново провести зустріч із головами сусідніх ТГ і розглянути питання щодо виділення земельної ділянки, щоб облаштувати новий полігон ТПВ для обслуговування Ужгорода та Ужгородського району.

ЗакарпатПост