Прокуратура на Хустщині вимагає визнати недійсним договори та повернути у бюджет понад 2 млн гривень

Хустська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом, аби визнати недійсними рішення тендерного комітету та договори між органом місцевого самоврядування і приватним підприємством через виявлену змову учасників під час публічних закупівель. Крім того, прокуратура наполягає і на поверненні до держбюджету одержаного фінансування у розмірі понад 2 млн грн.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Підставою звернутися до суду стали порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» під час закупівель послуг із прибирання та підмітання вулиць у смт. Міжгір’я. Йдеться про узгоджені дії учасників торгів задля обмеження та усунення конкуренції. Було встановлено, що підприємства-учасники вступили у змову та без відома замовника визначили між собою майбутнього переможця. Як наслідок – результати були спотворені, а державні кошти отримала наперед визначена фірма, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

На думку прокурора, такі рішення тендерного комітету та укладені договори суперечать інтересам держави та суспільства. Господарський суд Закарпатської області відкрив провадження у справі та призначив дату підготовчого засідання.

ЗакарпатПост