Для більшості закарпатських школярів новий навчальний рік розпочнеться в офлайн форматі

Формат навчання у 2023-2024 н. р. визначатимуть обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти.

Про це Фактам ICTV повідомили в Міністерстві освіти та науки України.

У МОН вже заявляли, що для більшості школярів новий навчальний рік має розпочатись в офлайн форматі, але лише за умови наявності в школі укриття.

Усього на Закарпатті понад 1250 закладів освіти, та лише біля 100 з них має спеціально обладнані укриття.

– Освітній процес у закладах загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році буде організовано за очною, дистанційною та змішаною формами навчання залежно від можливостей фонду захисних споруд у закладах загальної середньої освіти. Рішення щодо формату навчання у 2023-2024 н. р. будуть приймати обласні військові адміністрації та засновники закладів освіти, – ідеться у відповіді міністерства на запит Фактам ICTV.

Водночас у міністерстві наголошують – батьки учнів беруть участь у прийнятті рішення щодо формату навчання власної дитини.

Якщо вони не погодяться з очною формою навчання, яку запровадить заклад, вони можуть обрати альтернативну форму навчання, зокрема й сімейну форму здобуття освіти.

Також у відомстві додають, що форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації в населеному пункті.

Директори закарпатських шкіл, де немає укриттів укладають угоди з найближчими закладами, де такі захисні укриття є, щоб учні та вчителі могли там перебувати під час небезпеки.

Працювати офлайн дозволять лише тим школам, де є надійні захисні укриття.

ЗакарпатПост