Медик 128-ї закарпатської бригади Ерік Глеба увійшов до «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття 2023»

Командир 128-ї закарпатської бригади Дмитро Лисюк, професор з окопів Федір Шандор, письменник, який доправив до фронту більше сотні автівок Андрій Любка, перший закарпатський капелан Іван Ісайович, скрипалька, яка вимушено взяла в руки автомат Тімея Фабіан, лікарі, які на передовій та в тилу рятують життя, волонтери та благодійники – сьогодні стільки закарпатців працюють на Перемогу України, що не вистачить жодного журналу чи іншого друкованого видання.

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Ерік Глеба у рейтингу цьогорічного видання «Впливові люди Закарпаття».

Ерік Глеба – медик 15 окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї закарпатської бригади, який вже майже 8 років, тобто з початку російського вторгнення в Україну, рятує життя українських захисників.  

Ерік народився на Мукачівщині, навчався в Ужгородському національному університеті, опановував фах хірурга, особливості медицини невідкладних станів. На передову уперше потрапив добровольцем у березні 2015-го, де навчав військовослужбовців надавати медичну допомогу за стандартами НАТО, став санітарним інструктором медичного пункту одного з батальйонів 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

За час повномасштабного вторгнення росії в Україну закарпатський лікар евакуював із поля бою майже 500 поранених! Рятував захисників у Кремінній, Старій Краснянці, Ямполі, Закітному, під Лиманом, у Бахмуті. Вважає, що все зроблене – результат командної роботи.

Евакуйовував побратимів під вогнем ворожої артилерії, декілька разів під час обстрілу з російських «Ураганів» та «Градів». Але чи страшно це, коли поруч побратим і від твоєї оперативності та вмінь  залежить його життя?

Найкраще говорять про Еріка Глебу його нагороди: за мужність і самовіддані дії, вірність військовій присязі його відзначено медаллю «За врятоване життя» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Новий журнал вже можна придбати в кіосках преси.

Читайте, захоплюйтеся, а найголовніше – приєднуйтеся до тих, хто працює задля Перемоги України!

 ЗакарпатПост