17-річна мукачівка, яка отримала нове серце вже вдома

17-річна Юліана повернулася додому і проходить реабілітацію. День пересадки серця називає своїм другим Днем народження. Історію порятунку дівчинки розповіли у лікарні святого Мартина. 

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

За допомогою до лікарні святого Мартина Юліана звернулася, коли її стан погіршувався. Лікарі одразу встановили –  потрібна пересадка серця, діагноз дівчинки дилатаційна кардіоміопатія, серйозне захворювання серця, яке призводить до його ослаблення. З цією хворобою дитина жила 10 років. 

Було негайно прийнято рішення провести трансплантацію серця, з того моменту розпочалася підготовка дівчинки до операції, повідомляє Мукачівська міська рада.

Лікарня святого Мартина звернулася до Інституту серця, відбулися перемовини з лікарем-кардіохірургом Борисом Михайловичем Тодуровим. Дівчинку направили до інституту, до порятунку життя 17-річної Юліани долучилися усі, мерія міста, адміністрація лікарні і безпосередньо лікарі-кардіологи.

Юліана чекала на донорський орган близько місяця. 8 липня 2023 року, лікарі Інституту серця разом з командою Першого медичного об’єднання Львова пересадили нове серце Юліані. Операція пройшла успішно і дівчина почала швидко відновлюватися. Вона вже повернулася додому та проходить реабілітацію.

Тепер Юліана почувається добре. Вона мріє повернутися до навчання і вдячна лікарям, які врятували її життя, також вдячна своєму батькові, який був поруч з нею протягом усього її шляху.

ЗакарпатПост