На Закарпатті відкрили четвертий підрозділ поліції з автоматизованою системою фіксації дій  «Custody Records»

 «Custody Records» – автоматизована система обліку дій із затриманими особами, яка забезпечує конституційні права громадян, що знаходяться під контролем поліції, а також права самих правоохоронців – відповідно до європейських стандартів. Впровадження цієї системи мінімізує виникнення конфліктних ситуацій, гарантує надання правової допомоги затриманим та убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Відкриття в Ужгороді відбулося за участі керівника Закарпатської ОВА Віктора Микити, голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, начальника ГУНП в Закарпатській області Ярослава Колесника, начальника Ужгородськї РВА Юрія Гузинця, начальника Ужгородського райуправління поліції Олега Янчинського, начальника управління патрульної поліції Закарпаття Валерія Наймана, керуючого справами виконкому Ужгородської міської ради Василя Пинзеника, депутатів міської ради Віталія Готри, Алли Чернобук, Ірини Азізян, правників.

Старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності управління дотримання прав людини  департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Тетяна Щерба розповіла про алгоритм роботи поліцейських з громадянами, які прибувають до відділення поліції. Знайомство з новаціями відбувалося на прикладі стандартної ситуації затримання та доправлення уявного правопорушника до відділу поліції.

Перед цим офіси, покликані підвищити рівень довіри громадян до поліції та убезпечити самих працівників правоохоронної системи від безпідставних звинувачень, відкрили в Іршаві, Тячеві та Хусті, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост