На Закарпатті СБУ викрила транснаціональний канал контрабанди псевдоефедрину на мільйони гривень

В ході слідчо-оперативних дій викрито наркокур’єра, який забезпечував транзитне переміщення оптових партій медичних препаратів із вмістом псевдоефедрину, який використовують для синтезу психотропів.

рекламу, повідомлення, вакансії 👉 замовляйте в газету Закарпатські оголошення: 050 222 50 50, вайбер

За версією слідства, наркотрафік організував уродженець рф, мешканець Мукачівського району.

На замовлення представників місцевого криміналітету, чоловік переправляв до нашої країни гуртові партії псевдоефедриновмісних пігулок, які використовуються для синтезу метамфетаміну.

«Товар» зловмисник отримував у іноземних постачальників та, приховуючи в технологічних порожнинах авто, перевозив через державний кордон, інформує Управління СБ України в Закарпатській області.

Правоохоронці викрили контрабандиста на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці під час чергової спроби ввезення прекурсорів. У його автомобілі виявили майже 20 кілограмів наркомістких пігулок, розфасованих у zip-пакети та прихованих під панеллю приладів.

Вартість вилученої партії становить майже 4 млн грн за цінами чорного ринку.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, слідчі УСБУ в Закарпатській області повідомили затриманому про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Слідчі дії тривають. Встановлюються всі співучасники контрабандного переміщення прекурсорів.

Заходи із протидії контрабанді прекурсорів здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост