ДБР викрило схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників Івано-Франківська та футболістів місцевого клубу

Працівники ДБР викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста. «Недоторканими» стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

Бюро встановило особи деяких керівників складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які налагодили цю протиправну схему, повідомляє Теруправління ДБР у Львові.

«Новобранці» отримували можливість фактично не проходити військову службу та отримувати від держави грошове та матеріальне забезпечення. Деякі з них спокійно брали участь у матчах в складі футбольного клубу з Прикарпаття.

Спільно з Нацполіцією ДБР провело близько 30 обшуків у ТЦК та СП Івано-Франківської області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання фігурантів.

Розслідування проводиться у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 426-1 ККУ (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

ЗакарпатПост