Судинні хірурги Закарпатської клінічної лікарні врятували руку молодому юнаку

Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака надає цілодобову ургентну медичну допомогу пацієнтам з травмами, які потребують вузьких спеціалістів.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

Випадок трапився 29 серпня в Хустському районі. Молодий хлопець 18- річного віку отримав побутову травму розбитим склом – різана рана верхньої третини лівого передпліччя з пошкодження артерій передпліччя, тобто променевої та ліктьової артерії.

Спочатку пацієнта доставили в Хустську районну лікарню, де була надана йому перша медична допомога у вигляді  зупинки кровотечі, після чого доставили каретою швидкої допомоги в судинну хірургію Закарпатської обласної лікарні. Травма була важка, потребувала вузьких спеціалістів в галузі судинної хірургії, повідомляє Вікторія Андрусяк.

«Пацієнт після дообстеження відразу був взятий в операційну. Операція тривала більше 3.5 години під загальною анестезією. Під час ревізії операційної рани було виявлено повне пошкодження променевої та ліктьової артерії. Складність оперативного втручання  було в тому, що у даного пацієнта артерії були дуже малого діаметра, спочатку ми їх виділили, зупинили кровотечу, мобілізували артерії, зробили пластику зшивання артерій кінець в кінець», – зазначив судинний хірург Федір Горленко.

За словами лікаря, операція пройшла успішно, пацієнт почувається добре, повністю відновлено кровопостачання в кінцівки кисті, і завдяки швидкому прийнятті рішення при таких травмах, ми змогли уникнути ампутації.

ЗакарпатПост