Прифронтовий театр з Миколаєва запрошує сьогодні ужгородців на виставу «Проста українська скіфська баба»

Сьогодні в Ужгороді відкривається IV Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Монологи над Ужем».

На сценах Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. Шерегіїв,  лялькового театру «Бавка», Ужгородскому замку, Академії культури та мистецтв, ужгородці та гості міста матимуть можливість побачити 11 театральних історій.

На фестивалі свої роботи представлять театри Херсона, Миколаєва, Дрогобича, Львова, Ужгорода, Мукачева, а також Словаччини, Польщі та Франції (спільний проект французьких та українських митців буде показано онлайн).

Завдяки сучасній драматургії, більшість вистав на фестивалі на воєнну тематику. Багато драматургів та драматургинь були одними з перших, хто почав рефлексувати війну у своїй творчості.

Миколаївський академічний художній драматичний театр представить сьогодні на фестивалі монодраму «Проста українська скіфська баба», за романом «Доця» Тамари Горіха Зерня.

Режисер вистави з.д.м. України Артем Свистун.

У виставі грає Марина Васильєва.

Під час війни особливо гостро відчувається зв’язок поколінь. Прадавнє коріння закликає до відповідальності за рід, землю, життя і його продовження, за майбутнє. Жінка стає не просто захисницею, рятівником, міцною опорою для чоловіків: в її тонкій ніжній особі прокидається провидиця, віщунка, знахарка. Тільки звернувшись до глибинних сил таємничої природи можна вижити і повернути до життя інших.

13 вересня. 19:00. Ляльковий театр.

Квитки в касах драмтеатру та лялькового театру. Тел: (050) 432 05 57

Також під час фестивалю заплановані круглий стіл, майстер-класи, працюватиме фестивальний дискусійний клуб за участі драматургів, режисерів, акторів, театрознавців,викладачів театральних вишів та керівників театрів.

Свої театральні роботи 14 вересня в театрі ляльок представить художниця, сценограф Тетяна Гусєва-Ковтун.

Змістовною і цікавою буде театральна програма для студентів Академії культури і мистецтв.

Під час фестивалю Рух підтримки закарпатських військових організовує збір коштів на потреби наших захисників.

Засновниками та організаторами фестивалю є Ужгородська міська рада та газета «Ясно».

ЗакарпатПост