Перед судом постане священник УПЦ (МП) з Тячівщини, якого СБУ викрила на пропаганді комуністичного режиму

У ході слідства встановлено, що на власній сторінці у соцмережах священник пропагував комуністичний режим та поширював заборонену в Україні радянську символіку.

Нагадаємо, у вересні цього року Служба безпеки України викрила настоятеля одного із храмів Хустської єпархії УПЦ (МП), розташованого в Тячівському районі на Закарпатті, на пропаганді комунізму➡ bit.ly/468c2xc

Тоді, під час слідчих дій, СБУ знайшла тексти пісень, якими закликали до «пробудження матушки-Руси» та молилися за «спасение россии», а також роздруківки молитов, в яких згадували патріарха рпц кирила гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців.

Наразі матеріали справи стосовно зловмисника скеровано до суду. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 5 років обмеження волі, інформує  Управління СБ України в Закарпатській області.

Крім цього, у межах кримінального провадження за статтею 197-1 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії стосовно факту самовільного зайняття настоятелем церкви земельної ділянки, на якій побудовано храм.

Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост