Зимова полонина Рогнєска: атмосферні фото

На полонині силами працівників Карпатського біосферного заповідника та волонтерів побудований невеликий притулок для туристів — екологічний пункт «Рогнеска».

Зимові фото від команди «Волонтерські мандрівки»

«Вранці Рогнєска була зимовою ❄️

Укладання даху почалось з чистки льоду. Але потім сонце розсунуло хмарки і вийшло нам допомагати 🌥️

Сніг на двотисячниках ще лишився. Кілька днів зачекає тих, кому дуже треба 😉 Але будьте обережні, бо слизько і прохолодно. #притулок_Рогнєска», – йдеться у дописі.

Рогнєска (Рогнеска) – полонина на гірському масиві Чорногора (Українські Карпати), в Рахівському районі Закарпатської області. Розташована на південно-західних відрогах гори Петрос, у межах Чорногірського заповідного масиву (частина Карпатського біосферного заповідника).

Схили здебільшого пологі з окремими стрімчаками. На пологих схилах переважають щучники, рідше – біловусники, на крутосхилих ділянках – гірські чагарники (ялівець сибірський, вільха зелена, зрідка сосна гірська). Нижні частини схилів у результаті безсистемного використання пасовищ заросли щавлем альпійським.

Рогнєска лежить між верхів’ями потоків Рогнескуль та Гарманескуль, які дають початок річці Богдан (притока Білої Тиси). На схід від полонини розташована гора Говерла (2061 м), на північний схід – Петрос (2020 м), на захід – Шешул (1726 м). Висота над рівнем моря 1429 м.

ЗакарпатПост